Desi pardoselile din materiale compozite sunt o aparitie relativ noua fata de pardoselile clasice din lemn, ele au reusit sa se impuna in fata acestora, mai ales in cazul folosiri la exterior sau in medii umede, datorita unor calitati deosebite pe care le au.
Aceste pardoseli compozite sunt facute dintr-un material, cunoscut cu denumirea din limba engleza, WPC (wood plastic composite) , adica un amestec intre lemn si plastic, prelucrate impreuna in anumite conditii de temperatura si presiune.
In scurta existenta de cand au aparut aceste pardoseli din materiale compozite, calitatea lor s-a imbunatatit continuu, astfel ca tot mai multe persoane, firme si institutii folosesc aceste materiale in special la lucrari exterioare.
Latech Composite produce, furnizează și instalează pardoseli din lemn compozit. Materialele compozite lemn-plastic, așa cum sugerează și numele, sunt fabricate din termoplastice combinate este alegerea recomandată astăzi pentru podele, datorită numeroaselor beneficii pe care le aduc proprietarilor de case în comparație cu podelele tradiționale din lemn.
Există multe avantaje ale utilizării acestor pardoseli dintre care enumeram cateva:
întreținere minimă, deoarece nu necesită șlefuire, lăcuire, etanșare sau vopsire frecventă, spre deosebire de pardoselile tradiționale din lemn. Pot fi curățate prin metode simple de curățare. Petreceți mai mult timp bucurându-vă de terasa după o zi lungă de muncă și mai puțin timp cu întreținerea.
Deoarece acest material este un hibrid de lemn și plastic, posedă rezistența combinată a ambelor materiale. Pardoselile din lemn compozit au o durată de viață mult mai lungă decât pardoselile tradiționale, datorită rezistenței adăugate de componentele termoplastice. Cu un conținut mai scăzut de lemn, devin mai rezistente la coroziune, putrezire, descompunere, termite și mucegai.
Aceste sunt create cu modele rezistente la alunecare și nu fac așchii, făcându-le o alegere mai sigură pentru copii, animale de companie și vârstnici.
Pardoselile tradiționale din lemn pot părea mai ieftine inițial, dar cele din materiale compozite sunt mai rentabile pe termen lung. Acest lucru se datorează faptului că WPC necesită mai puțină întreținere, nu va fisura, nu va face așchii, nu va putrezi sau deforma, spre deosebire de podelele tradiționale din lemn.
WPC este alegerea recomandată pentru terasa de piscină, deoarece este rezistentă la apă. Pardoselile tradiționale din lemn tind să se umfle și să se deformeze atunci când sunt expuse umezelii și apei stătătoare.
Pardoseala WPC conține fibre din lemn regenerabile și reciclate și materiale plastice. Fibrele de lemn sunt obținute de obicei din resturi de lemn generat de producătorii de cherestea, care altfel va fi risipit sau trimis la gropile de gunoi. Acest lucru conferă materialului o viață nouă și se asigură că nu sunt tăiați copaci pentru a produce podeaua. În plus, materialele compozite lemn-plastic se topesc la temperaturi mai scăzute decât plasticele pure, reducând astfel consumul de energie.